Voor de zeventiende keer (en zevende keer in het Maaspodium) brengt Afro_Vibes Festival jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Dit jaar kent het festival een speciale coronaproof editie. Met voorstellingen live en fysiek in de theaters, op locatie in de openbare ruimte en online presentaties met de makers en kunstenaars die niet naar Nederland kunnen reizen. Van 1 t/m 11 oktober is het festival op acht locaties in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht met voorstellingen van actuele en eigenzinnige makers en kunstenaars uit Zuid-Afrika, Nigeria, Oeganda, Tunesië, Senegal en natuurlijk uit Nederland.

Het thema van Afro_Vibes dit jaar is: Onlosmakelijk verbonden. Hoewel er grote verschillen zijn in taal, cultuur, onze manieren van leven en communiceren tussen de culturen in onze wereld, is er een verbondenheid die ons allen omvat en waar we deel van uitmaken. Ook in momenten van fysiek isolement voor onze veiligheid er een gevoel van gemeenschap. Omdat we weten dat een individuele handeling van een van ons honderden anderen kan raken. We ondergaan dit allemaal samen en we kunnen het alleen samen oplossen. Het is deze verbondenheid en de intimiteit die daaruit voortkomt die Afro_Vibes dit jaar op de voorgrond plaatst.

Op dinsdag 6 en woensdag 7 oktober vindt Afro_Vibes Festival in het Maaspodium, Rotterdam plaats en tonen drie jonge, getalenteerde makers met Afrikaanse roots, drie eigentijdse dansvoorstellingen: I Listen You See, Numerologie en Le Syndrome de l’Exile.

Over de voorstellingen

I Listen You See
Door: Hamdi Dridi
Welke cultuur, gewoonten en geschiedenissen delen we met elkaar en hoe zijn die zichtbaar in ons gedrag en onze gebaren? De Tunesische choreograaf Hamdi Dridi onderzoekt de culturele bagage die we met elkaar delen, onze geschiedenis zoals die deel uitmaakt van ons alledaags gedrag, onze handelingen, gebaren en gewoonten. Didri vergroot die handelingen en gewoontes, de stiltes en de herhalingen in ons gedrag en zet ze om in dans.

Dinsdag 6 oktober – 20:15 uur
Meer info & tickets: maaspodium.nl/numerologie
 

Numerologie
Door: Henry O’Tawiah
De Nederlands/Ghanese danser en choreograaf Henry O’Tawiah maakt in zijn hiphop theater- en dansvoorstelling Numerologie een persoonlijke reis op zoek naar zijn roots en de vele vragen die daarbij opduiken. Een reis vanuit het geloof dat we niet toevallig op een bepaalde dag en bepaalde plek met een specifieke naam zijn geboren.

Woensdag 7 oktober – 19:30 uur
Meer info & tickets: maaspodium.nl/numerologie

Le Syndrome de l’Exile
Door: Babacar Cissé
Verhalen over ballingschap raken ons, ongeacht hun herkomst. Misschien omdat we ergens allemaal ballingen zijn, allemaal min of meer losgezongen van een plek in onze jeugd of in ons hart die we gedwongen hebben moeten verlaten. In de dansvoorstelling Le Syndrome de l’Exile toont de Senegalese chorograaf Babacar Cissé hoe het is om een deel van jezelf achter te laten.

Woensdag 7 oktober – 21:00 uur
Meer info & tickets: maaspodium.nl/syndrome

Maaspodium Rotterdam
Het Maaspodium in Rotterdam is een theatrale uitgaansplek met een dynamische en culturele inhoud. Het is dé plek voor jong publiek en iedereen die zich jong voelt. In het Maaspodium worden werelden worden verbonden en ontmoeten generaties elkaar. Niet voor niets strijkt het Afro_Vibes Festival al voor de zevende keer weer neer op deze plek in Rotterdam.
Een podium bieden aan en voor een cultureel diverse groep is waar het bij het Maaspodium om draait. Om dit te realiseren werkt het Maaspodium samen en zoekt het connecties met interessante partners waaronder Black Ladies Talk.

Meer weten? Ga naar maaspodium.nl