PERSBERICHT

AFROVIBES FESTIVAL KOMT TERUG NAAR HET MAASPODIUM

Van dinsdag 5 t/m donderdag 7 oktober komt Afrovibes Festival weer terug naar het Maaspodium. Artistiek leider Jay Pather en programmeur Marjorie Boston hebben een opwindend programma gemaakt dat de grote diversiteit en veranderingskracht van het Afrikaanse continent laat zien. Dit jaar met dans, theater, spoken word, muziek en kunst uit onder andere Namibië (Trixie Munyama), Zuid-Afrika, Mozambique (Idio Chichiava), Oeganda (Batalo East), Tanzania (Samwel Japhet) en Nederland. Verder kun je volop genieten van Afrikaans eten, live muziek, DJ’s, Q&A’s en een contextprogramma. Meer info en tickets voor het festival: www.maaspodium.nl/afrovibes

SHIFTING SPACES | TILTING TIMESAfrovibes 2021 heeft als titel en thema: Shifting Spaces | Tilting Times. Klimaat, grenzen, migratie, Black Lives Matter, democratie, alles lijkt te schuiven en te kantelen. Actuele Afrikaanse kunstenaars werken op het breukvlak van deze grote veranderingen. Voor hen zijn de grote verschuivingen in onze wereld en kantelingen in ons denken ook een afrekening met het verleden, om onze manier van denken en onze houding in het heden te kunnen veranderen. Over wie we zijn, denken te zijn en misschien zouden willen zijn. Het is de kracht van verandering in onze kantelende tijden die Afrovibes in deze editie op de voorgrond plaatst.

PROGRAMMA Van dinsdag 28 september t/m zondag 10 oktober is het festival op twaalf locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Bosch. Van dinsdag 5 t/m donderdag 7 oktober vindt Afrovibes Festival in het Maaspodium plaats. Bekijk onderstaand het programma.

Afrovibes Tuesday

18:30 Smeer The Ochre door Trixie Munyama + Q&A

19:30 (Afrikaans) eten + contextprogramma

20:45 In Between Time door Samwel Japhet, dansers van Codarts en AHK + Q&A

21:45 Afterparty met DJ

Afrovibes Wednesday

18:30 Sentido Unico door Idio Chichiva + Q&A

19:30 (Afrikaans) eten + contextprogramma

20:45 Symphony of 21 door DOX, Artbeat Amsterdam en Batalo East+ Q&A

21:45 Afterparty met DJ

Afrovibes Thursday

18:30 A Moment – Wakati door Samwel Japhet+ Q&A

19:30 (Afrikaans) eten + contextprogramma

20:45 Moving Beyond door Artists in Residency en Samwel Japhet + Q&A

21:45 Afterparty met DJ

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober staat het Afrovibes Festival ook in Theater Zuidplein. Met diverse (dans)voorstellingen, videokunst, spoken word, een expo van Willem de Koning Academie, dj’s en food. Kijk op www.theaterzuidplein.nl voor meer informatie.

MAASPODIUM

Het Maaspodium in Rotterdam is een theatrale uitgaansplek met een dynamische en culturele inhoud. Kinderen, jongeren en jong volwassenen kunnen hier genieten van Maasproducties en gastprogrammering. Het Maaspodium is een plek waar werelden worden verbonden en generaties elkaar ontmoeten. En waar het publiek altijd een onderdeel is van alles wat er gebeurt.