Age ain’t nothing but a number

Blogger Sened Grmazion

Al heel snel kwam ik erachter dat ik zwanger was. Hoe? Er was iets anders. Ik was op een zaterdagavond onderweg naar huis toen ik voelde dat ik moest plassen. Maar de druk op mijn blaas was niet zoals gewoonlijk, het was veel heftiger. Sh*t! Ik rijd midden in de nacht op een verlaten snelweg en weet niet hoe lang het nog duurt voor ik een tankstation tegemoet rijd. Daarnaast was het al donker (creepy!) en wilde ik eigenlijk helemaal niet stoppen voor een tankstation-toilet, bah! Ik had besloten het de laatste 25 minuten nog op te houden. Ik zocht naar afleiding. Oké, calm down. Ander muziek en het volume omhoog moet helpen. Hmmm, nog harder misschien?! Oh my gosh, wat een hel! Eindelijk aangekomen stap ik mijn auto uit en loop ik als malloot naar de deur. Maar ken je dat, dat hoe meer je het toilet nadert, hoe erger de drang om te plassen ineens wordt?! Yeah well, the rest is history…

Diezelfde nacht droomde ik ineens dat ik zwanger was, iets wat ik nog nooit eerder heb gehad. Toen gingen de alarmbellen rinkelen. Direct maakte ik me klaar en ging ik naar de drogist om een zwangerschapstest te halen. Bij thuiskomst deed ik, vol spanning, de test. En ja! Positief! Wat een overweldigend moment vol met emoties. Maar toch, op de een of andere manier, besefte ik het me nog niet écht écht, omdat ik me lichamelijk eigenlijk gewoon hetzelfde voelde als altijd. Het echte besef kwam pas na de eerste echo. Wauw, dat is zó bijzonder! Het gevoel is heel moeilijk te omschrijven. De mama’s die dit lezen zullen me vast begrijpen.

Direct veranderde mijn leven. Alles, maar dan ook letterlijk alles, staat in het teken van je zwangerschap en de kleine die onderweg is. Voor mij was dit op 26 jarige leeftijd een droom die uitkwam. Een vaste baan, net een nieuw appartement gekocht, een ruimere auto aangeschaft, helemaal top. Ik was overigens bijna 27 toen ik zwanger werd. Inmiddels ben ik 28 en is mijn kleine prins alweer 8 maanden oud. My goshhh, wat gaat de tijd toch snel!

“I’m at that awkward age where half of my friends are getting married and having babies and the other half are too drunk to find their phones.”

Zodra je in de twintig bent hoor je vrouwen vaak praten over de ideale leeftijd waarop ze kinderen willen. Voor iedereen is dit anders. Voor de een is dit 22, voor de ander is dit 32. In mijn omgeving heeft ongeveer de helft van mijn mensen een kind en is de andere helft nog niet. Which is totally fine! Carrière gericht zijn, nog geen liefde gevonden, veel willen reizen, willen feesten of wat dan ook. It’s all good. Ik krijg vaak het gevoel dat vrouwen zich té veel druk maken over de leeftijd, maar ook het perfecte moment. Ikzelf geloof er heilig in dat die niet bestaat. Wie ken jij met een perfecte relatie, perfecte baan, perfecte woning, perfecte omstandigheden? Nee, perfect bestaat inderdaad niet. Jij en je partner moeten het willen, dat is het belangrijkste. If you really want it, you will find a way.

Sened Grmazion

Website: https://lifeofsen.nl/age-aint-nothing-but-a-number/
Facebook: https://www.facebook.com/lifeofsen.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/senzion/

Over ons

Over ons

Black ladies Talk is opgericht in 2015 door Anita Abaisa. Centraal staat leren van en met elkaar oftewel social learning. Het doel is het verbeteren van de positie van de zwarte vrouw in de maatschappij. De behoefte aan het platform is merkbaar door de dagelijkse groei. Eind 2019 zal de groep 35.000 leden tellen.

WAT DOEN WE

Wij bieden leerinterventies en evenementen online en offline aan. Wij zoeken partnerships die passen bij onze leden. Het creëren van een netwerk waar onze leden van kunnen profiteren.

WAAROM?

Ons doel is het verbeteren van de sociaal economische positie van zwarte vrouwen.

HOE?

Door het zoeken en creëren van verbinding met elkaar en in de maatschappij.

Verbinding creëren van online en offline interventies.