Black Achievement Month 2017

0

Dit jaar introduceren we ook de Black Achievement Month Specials, die plaatsvinden vóór 1 oktober. Zo presenteren we op 29 september samen met Stadsschouwburg Rotterdam het meertalige theaterconcert ‘Malcolm X’: een unieke samenwerking tussen podiumtalenten uit Brussel, Antwerpen, Amsterdam en Londen. Op 30 september volgt ‘Lieve Hugo, A Poku Tori’: een muzikaal theaterstuk over leven van de legendarische Surinaamse volkszanger Lieve Hugo in Stadsschouwburg Amsterdam.

We openen op 1 oktober groots en meeslepend met een spetterende show getiteld ‘Black Renaissance’ met bijdragen van Michaela DePrince van het Nationale Ballet, Untold, Pink Oculus en vele anderen in Stadsschouwburg Amsterdam. Black Renaissance vertelt het verhaal van de vernieuwende beweging die in Nederland gaande is, gestoeld op een zwart perspectief uit het verleden en heden en gericht op de toekomst.

 Mis de opening en de vele evenementen niet, want we schrijven samen geschiedenis en maken het Nederlandse verhaal compleet. Je wilt later niet zeggen: “Jammer dat ik het niet heb meegemaakt.” (Antoin Deul Directeur a.i. Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis)

Geen reacties