Black Ladies Talk (BLT), het platform voor vrouwen van Afrikaanse diaspora, heeft zich uitgesproken tegen alle ontwikkelingen rondom het zwarte pieten debat.

“Gaan we afwachten tot de eerste dode valt of steken wij daar een stok voor door nu in actie te komen?” vroeg het platform in een verklaring die vanochtend werd gelanceerd. Het riep haar leden op om hun krachten te bundelen en dit nu stoppen!

De verklaring is opgesteld door BLT-oprichter Anita Abaisa.

“Ik ben gisteravond lang wakker gebleven. De komende protesten hielden mij wakker. Ik dacht, ik wil nog meer doen om aandacht hiervoor te vragen want nu kunnen we nog acteren en zorgen dat er veilig gedemonstreerd kan worden zaterdag. Dit is wat bij mij past. Wat voor jou past weet ik niet maar gebruik dat want dan sta je in je kracht. Een leger bestaat ook uit mensen over land, water, in de lucht met nog extra specialisten. Ze hebben een strategie. Dus wat is jouw kracht? Gebruik dat en laat je horen op jouw manier,” schreef ze.

De bedoeling was om het bericht te delen vandaag met zoveel mogelijk vrouwenorganisaties. “Samen  staan we sterk!”

Lees het volledige artikel op Afromagazine.nl

https://afromagazine.nl/nieuws/black-ladies-talk-%E2%80%98wir-haben-es-gewu%C3%9Ft%E2%80%99?fbclid=IwAR3B0N0BGAxrXQURmSwbmnVYvEhI-S0w0HLNOtN28IZ22-cxq0cmnhl-Wlw