De wereld van hypnose is een bijzondere wereld

Blogger Gina Avans

Ik “verblijf” er sinds een paar jaar en sta elke keer weer versteld. Waarom? Omdat het zo simpel is en omdat heling van binnenuit plaatsvindt, zonder inmenging van anderen, waaronder zelfs mijn persoon als ondersteuner.

Wat is hypnose? Ook zo iets, daar zijn verschillende beschrijvingen voor. De mijne is: “in diepe ontspanning, onverdeelde aandacht voor jezelf, zonder waardeoordeel. Je hoort van alles, voelt van alles, maar het stoort je niet, want je bent “thuis”, dicht bij jezelf”. In die diepe ontspanning, kun je op verschillende manieren aan jezelf werken. Het is net het afpellen van een ui, laag voor laag, tot je bij de wortel bent van je probleem. Deze wortel kan in dit leven liggen maar ook in vorige levens of zelfs in de levens van je voorouders. En daar kun je in hypnose, als je de controle los kunt laten, heel makkelijk naar toe.

Na ontelbare sessies te hebben gegeven kan door mij worden bevestigd dat de meeste problemen, verschillende aspecten hebben. Bijvoorbeeld, kinderloosheid. Een beladen thema want elke vrouw heeft de oerwens om te baren. Zo ook een cliënt van mij. Van alles al gedaan, duizenden, duizenden euro’s uitgegeven om en veel uitgeprobeerd om zwanger te raken. Behalve, het aller moeilijkste, accepteren dat het was zoals het was. Ze kwam helemaal vanuit het Oosten van het land. De tranen van verdriet en onbegrip stonden in haar ogen, toen ik haar vertelde, dat we ook zouden werken; aan acceptatie. “Daar kwam ze verdomme niet voor!” Het was echt een strijd want emotioneel, mentaal en waarschijnlijk op andere niveaus kon ze allesbehalve accepteren dat ze nooit een eigen kind zou dragen.

Zij heeft na het intakegesprek toch besloten in hypnose te gaan om op te ruimen; en het was niet makkelijk, want zij wilde gewoon zwanger worden. Klaar! We zijn gaan werken aan de verborgen oorzaken én acceptatie, accepteren dat het tot dan toe nog niet was gelukt. Voel je het nuanceverschil? Ze heeft keihard gewerkt. Na de eerste sessie heeft ze drie dagen extreme diarree gehad. Loslaten, opschonen…

Wat denk je? Na een driekwart jaar, kreeg ik bericht dat ze zwanger was. Zij is trouwens client nummer 4, die alsnog mama is geworden. Ben ik iemand die er voor kan zorgen dat vrouwen zwanger raken? Nee. Het antwoord is “genezing” zit verborgen onder acceptatie”. Haar, onder andere fysieke huis, was na verschillende hypnose sessies verschoond van tranen, trauma’s, teleurstellingen, eerdere miskramen, abortussen, terugplaatsingen, vloeken uit de familie en ga zo maar door. Toen de kleine geest van haar baby indaalde, was “haar huis” zo schoon en “klaar” als het op dat moment te krijgen was en is haar kind is dit keer wel blijven zitten.

Volgens mij heeft een probleem verschillende lagen: emotionele, mentale, fysieke, spirituele en culturele laag enzovoort. Waardoor heling/acceptatie een soort van harmonieuze symfonie is tussen alle die lagen is. Ik zeg het weer: “onder de grote zware en zeker beladen steen van acceptatie ligt genezing, in welke vorm en op welke wijze dan ook.” Niet alleen met betrekking tot kinderloosheid, ook bij burn-out klachten, huiselijk geweld, trauma’s et cetera.  Is hypnose hét antwoord op kinderloosheid? Trauma’s? Absoluut niet. Maar deze heftige casus geeft wel aan dat een innesteling of “genezing” door vele factoren kan worden verstoord, vertraagd en/of misschien wel verhinderd en dus niet alleen een fysieke oorzaak heeft.

Ik heb dit stuk zo oprecht mogelijk geschreven, mochten er vrouwen zijn die negatief worden geraakt, is dit niet mijn bedoeling.

Kun je mij benaderen als je een kinderwens hebt? Liever niet, maar ik heb wel een geweldige collega in de buurt van Arnhem. Zij is van Hindoestaanse afkomst, is niet alleen een bijzonder mens maar zeer kundig en liefdevol.

Over ons

Over ons

Black ladies Talk is opgericht in 2015 door Anita Abaisa. Centraal staat leren van en met elkaar oftewel social learning. Het doel is het verbeteren van de positie van de zwarte vrouw in de maatschappij. De behoefte aan het platform is merkbaar door de dagelijkse groei. Eind 2019 zal de groep 35.000 leden tellen.

WAT DOEN WE

Wij bieden leerinterventies en evenementen online en offline aan. Wij zoeken partnerships die passen bij onze leden. Het creëren van een netwerk waar onze leden van kunnen profiteren.

WAAROM?

Ons doel is het verbeteren van de sociaal economische positie van zwarte vrouwen.

HOE?

Door het zoeken en creëren van verbinding met elkaar en in de maatschappij.

Verbinding creëren van online en offline interventies.