Ik ben een fashion addict

Marisa Santos da Cruz

Mijn naam is Marisa Santos da Cruz, 33 jaar, ik ben van Kaapverdische komaf en een fashion addict. Alhoewel ik het superleuk vind om hierover te schrijven, vind ik het ook super spannend. Wanneer krijg je nou de kans om voor de black ladies van één van Nederlands grootste black community te schrijven? I know…

Zoals ik al eerder aangaf, ik ben een fashion addict. Mijn fashion addiction heeft ervoor gezorgd dat ik de instagram account, The Famous Selfie Mirror, ben gestart. Ik ga namelijk mijn huis niet uit voor ik een selfie heb genomen voor mijn bekende selfie spiegel. Hieruit is een samenwerking ontstaan genaamd Fashion Thursday. Dit is een samenwerking Nosagenda, een vereniging dat ten doel heeft de Kaapverdische community te verbinden. Naast dat we onze volgers op donderdag trakteren op fashion inspiratie, organiseren wij het gelijknamige event. Tijdens dit fashion event bieden we upcoming designers, dj’s en artiesten een podium om hun talent te tonen. Daarnaast delen we fashion items middels een vintage/ closet sale. Want goede kleding verdient een tweede leven!

Als moeder van twee half Surinaamse meiden van 9 en 3 jaar, moeten ook zij eraan geloven. Ik vind het heerlijk om mijn meiden te kleden of voor hen te shoppen. Zo nu en dan willen ze natuurlijk input, maar over het algemeen heb ik vrijspel. Daar geniet ik enorm van nu het nog kan uiteraard.

Het begon al op jonge leeftijd toen ik ervan overtuigd was dat ik Hollands next modeontwerpster zou worden. Na mijn modeopleiding merkte ik dat evenementen, media en communicatie mij erg aanspraken. Eenmaal afgestudeerd in de Media en Entertainment en verschillende baantjes later, bleef de modewereld nog erg trekken. Toen ik getipt werd dat BLT een fashion blogger zochten heb ik deze kans dus met beide handen gegrepen (bedankt Alice).

De donkere vrouw is namelijk Fashion herself! Ons haar, de kleur van onze huid en niet te vergeten de mooie rondingen, brengt naar mijn mening, kleding het best tot zijn recht. Voornamelijk de felle kleuren! Ik hou veel van kleur en zal hier dus veel over schrijven. Ik wil elke donkere vrouw overtuigen om meer van zichzelf te laten zien en meer kleur te brengen in haar outfit. Fashion is lef tonen en dat is waar ik voor sta. You gotta own it honey! Oh en vergeet niet een mirror selfie te maken voor je de deur uit gaat. Sharing is caring #thefamousselfiemirror. Let’s get inspired!

Over ons

Over ons

Black ladies Talk is opgericht in 2015 door Anita Abaisa. Centraal staat leren van en met elkaar oftewel social learning. Het doel is het verbeteren van de positie van de zwarte vrouw in de maatschappij. De behoefte aan het platform is merkbaar door de dagelijkse groei. Eind 2019 zal de groep 35.000 leden tellen.

WAT DOEN WE

Wij bieden leerinterventies en evenementen online en offline aan. Wij zoeken partnerships die passen bij onze leden. Het creëren van een netwerk waar onze leden van kunnen profiteren.

WAAROM?

Ons doel is het verbeteren van de sociaal economische positie van zwarte vrouwen.

HOE?

Door het zoeken en creëren van verbinding met elkaar en in de maatschappij.

Verbinding creëren van online en offline interventies.