In gesprek met Peggy Elemans Hoofd-redactrice Ala Kondre Magazine ( AK MAGAZINE)

1

Het idee

“Als eerste wil ik meteen aangeven dat Ala Kondre Magazine (AK MAGAZINE) staat voor saamhorigheid en voor “alle landen”. Het is een magazine voor Surinaamse-Nederlanders en iedereen die affiniteit heeft met het land Suriname.” “Om antwoord te geven op hoe ik op het idee kwam.. Samen met mijn partner keek ik naar het beeld dat stond voor de Surinaamse-Nederlander in de Nederlandse samenleving. Wij vonden dat dit beeld nog meer uitgelicht moest worden. Als iedereen om zich heen kijkt dan zie je een groot aantal mensen die voorbeeldpersonen voor velen zijn. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld; bekende Surinaamse Nederlanders, sporters, artiesten en politici. Dit tekort aan zichtbaarheid wilden wij omdraaien naar een krachtige en vooral positieve insteek in de vorm van een lifestyle magazine.”

 

“Het idee was om één persoon ‘het gezicht van’ dit platform te geven. In het begin werden wij door niemand serieus genomen en was er veel ongeloof, terwijl iedereen de boodschap wel begreep. Zowel mijn partner als ik waren totaal nieuw in deze branche en wij hadden ook totaal geen enkele ervaring. Uiteindelijk zijn wij keihard blijven doorwerken, brainstormen en de juiste contacten proberen te maken wat heeft geleid tot veel positieve reacties en medewerking. Ik ben heel blij dat wij nog heel dicht bij het origineel zijn gebleven.”

“Met ons “niche” concept zijn wij op onderzoek gegaan onder de doelgroep. Ik merkte dat er een explosie van emotie en behoefte aan een lifestyle magazine was. Met een team van destijds 4 man zijn wij toen een verzameling gaan maken van informatie over het maken van een magazine. Hoe een interview en artikel eruit moest komen te zien, de vormgeving, de vaste items, de fotoshoots en de uitingen via social media. Maar ook; hoe dik wordt ons magazine, hoeveel pagina’s, welk formaat en wat voor soort papierstructuur gaat ons magazine krijgen. We kregen zoveel op ons bord waardoor wij keihard hebben gewerkt aan onze eerste editie.”

Toekomst

“Op dit moment ligt de vierde editie alweer bij de drukker en werken wij aan de volgende. Wij blijven vechten voor bekend baarheid en vooral het bereiken van onze doelgroep. Ook willen wij samenwerkingen uitbreiden zodat de zichtbaarheid in de toekomst behoort tot iets wat gewoon is en dat de markt zich verder uitbreid en je bijvoorbeeld in de schappen ook verschillende ‘donkere’ bladen ziet liggen.”

 

Advies

“Wat ik vooral wil meegeven is, dat als je een doel hebt om iets te bereiken, ga er dan voor. Laat je niet demotiveren! Mij motto is: ’’There is no elevator to success, you have to take the stars” En doe mee met de beweging! Werk mee aan zoveel mogelijk projecten zodat er nog meer eenheid ontstaat.”

 

 

#AKMAGAZINE

1 comment

Plaats een nieuw bericht

Read My World 2017

Het internationale literatuurfestival Read My World staat dit jaar in het teken van Black USA. Van 12 tot en met 14 oktober worden literaire werken ...