Gezocht: nieuwe stemmen in het publieke debat!

De Balie zoekt weer kandidaten voor De Balie STUDIO – daarin leiden we nieuwe stemmen in het publieke debat op!
We zoeken ruwe talenten met verstand van zaken die onderbelichte onderwerpen of onvoldoende gehoorde geluiden in het maatschappelijke debat voor het voetlicht willen brengen.
Vorige edities van De Balie STUDIO bleken erg succesvol en hebben geleid tot (meer) media-optredens van de kandidaten. De Balie STUDIO werkt altijd met professionele leermeesters zoals journalist Nausicaa Marbe, theatermaker Daria Bukvić, voormalig wereldkampioen debatteren Lars Duursma, Zomergasten-presentator en programmamaker Janine Abbring, burgemeester Femke Halsema en luitenant-generaal Mostafa Hilali.
Kandidaten voor De Balie STUDIO hebben:
* Een duidelijke expertise – je weet veel van een bepaald onderwerp;
* Een maatschappelijk doel – je wil iets veranderen in de samenleving;
* De wens om bij te dragen aan het publieke debat – onderdeel van STUDIO is het actief zoeken van publiciteit in media en op podia;
* De tijd – je hebt ruimte voor een tijdsinvestering van gemiddeld 8 uur per week. De sessies vinden elke vrijdagmiddag in maart tot en met mei plaats. Deelname aan alle sessies is verplicht.
Elke STUDIO-editie is een kleinschalige (8-10 deelnemers) en op maat gemaakte opleiding die zich richt op:
* Het aanscherpen van spreek- en schrijfvaardigheden. Sessies: debatteren / programma maken / modereren / public speaking / opiniërend schrijven / omgaan met kritiek.
* Een gespecialiseerd programma gebaseerd op leerbehoeftes van elke individuele lichting. Eerdere sessies: lobbyen / campagne voeren / podcasts maken / talkshows.
* Als er grote (inter)nationale sprekers naar De Balie komen, dan organiseren we waar mogelijk een aparte ontmoeting met STUDIO en STUDIO-alumni.
* Individuele begeleiding van een communicatie-expert & toegang tot een coach.
Voor het vriendelijke bedrag van 2.500 euro (voor wie in dienstverband werkt vragen we die bijdrage van de werkgever; voor wie geen werkgever heeft bieden we mogelijkheden om gratis deel te nemen) kunnen talentvolle kandidaten zich aanmelden voor de opleiding De Balie STUDIO: https://debalie.nl/artikel/gezocht-nieuwe-stemmen-in-het-publieke-debat/
De selectie van de nieuwe STUDIO-lichting is in handen van De Balie.
Wil je meer weten? Bekijk de website > https://debalie.nl/studio/
Of neem contact op met programmamaker en coördinator van De Balie STUDIO Lola ‘t Hart via: lolathart@debalie.nl
We hopen op weer een prachtige lichting vol talent!
Belangrijke links:

Meld je nu aan: https://debalie.nl/artikel/gezocht-nieuwe-stemmen-in-het-publieke-debat/