Ms Top of the World Plussize Surinam 2017

0

Heel af en toe mag ik een verhaal uit onze geheime groep delen die veel dames raakt waaronder mijzelf. Dit is zo een verhaal:

Hallo dames,

Ik wil wat met jullie delen. Een paar maanden geleden ben ik gekroond tot Ms Top of the World Plussize Surinam 2017. Over 2 weken vertrek ik naar Singapore om te strijden voor de wereldtitel. Ik, een dik meisje, donker met volle borsten, dikke lippen een afro en een weave/wig. Als docent probeer ik mijn studenten elke dag weer te motiveren, maar heb een zwak voor onze donkere meiden. Vooral als ze met tranen in hun ogen aan me vragen, waarom bent u trots op donker zijn, waarom bent u trots op uw kroeze haar? Wij zijn lelijk (wij donkere “dikke” meiden).

Toen liet ik ze mijn kroon zien en mijn foto’s en zei, het is om jullie dat ik meedoe, dat jullie kunnen zien dat we ook ver komen, dat we ook mooi zijn, dat mensen ook voor ons in de rij staan. Ik ben toen met ze gaan zoeken naar rolemodels, models, andere vrouwen die op Instagram actief zijn en trots zijn op wie ze zijn. Dat bracht wat smiles op hun gezicht en dát maakte mij weer blij.

We hebben nog zoveel te doen. Zoveel waarde te installeren in onze jonge meiden. Ook die donkere baby met bruine ogen en kroes haar is mooi. Die natural look staat ook mooi bij dat donkere meisjes. Daar begint onze positive reinforcement. We moeten anders achteraf teveel repareren. Ik moet wel zeggen dat ik heel trots ben op wat ik zie en wat wij nu al bereiken bij onze kinderen.

Met platforms als deze ben ik ook heel erg blij want wij en zij (de komende generaties) hebben nog heel veel van elkaar te leren. We zijn mooi om wie we zijn, in vol ornaat, licht, donker, slank of vol. We’re black women/ladies and I am proud of that.

Geen reacties