New Voices Script Contest wordt georganiseerd samen met Scriptbank

Amsterdam, 24 november – Netflix zoekt in Nederland naar een nieuwe generatie scenarioschrijvers die vernieuwende en inclusieve verhalen kunnen vertellen voor een groot publiek. De New Voices Script Contest wordt georganiseerd samen met Scriptbank, accelerator voor film- en televisiemakers. Na een zorgvuldig selectieproces worden maximaal vijftien scriptschrijvers geselecteerd. Zij ontvangen een werkbeurs om in de eerste maanden van 2021 een script voor een speelfilm te ontwikkelen. Vanaf 24 november kunnen schrijvers met een filmidee zich aanmelden via www.netflixnewvoices.nl/nl

Met de New Voices Script Contest heeft Netflix als doel om de verschillende scenarioschrijvers in Nederland te ontdekken die vanuit hun eigen perspectief op de maatschappij een verhaal te vertellen hebben. Met een nieuwe generatie kijkers, die diverser is dan ooit, zal het aanbod aan films en series een afspiegeling moeten zijn van de wereld waarin zij leven. Met deze wedstrijd wil Netflix samen met Scriptbank deze -nog onontdekte- verhalen een podium bieden. Het is de eerste keer dat Netflix op deze manier op zoek gaat naar filmscripts.

Netflix acquisitiemanager en coproducties Benelux, Janey van Ierland: “Met deze wedstrijd zoeken we nieuwe stemmen die nieuwe verhalen willen vertellen. Niet zomaar verhalen, maar authentieke en grensverleggende verhalen die de potentie hebben om een groot publiek aan te spreken. Bij Netflix vinden we het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen herkennen in personages en verhaallijnen en dat verschillende stemmen de kans krijgen om gehoord te worden. Wij weten dat de mooiste verhalen uit ieder mogelijk deel van de wereld kunnen komen, en over de hele wereld omarmd kunnen worden. Juist daarom zijn we erg benieuwd naar waar het Nederlandse talent ons mee gaat verrassen.”

Initiator Scriptbank Maarten Almekinders. “Het is als nieuwe scenarioschrijver moeilijk om in beeld te komen bij producenten en zenders als je niet van de Filmacademie komt. Op basis van een schrijfopdracht en een filmidee kom je in beeld bij Netflix zonder dat je van te voren in een plaatje hoeft te passen. Daarmee hopen we heel veel onbekend talent in beeld te krijgen. Uiteindelijk moeten schrijvers wel een eerste versie scenario kunnen schrijven, maar daar krijgen ze begeleiding bij.”

New Voices Script Contest
Netflix nodigt scenarioschrijvers met verschillende achtergronden uit om hun voorstel voor een speelfilm in te sturen en een schrijfopdracht te maken. Er worden maximaal vijftien talenten geselecteerd om in de eerste maanden van 2021 een script te schrijven. De vijf beste scripts ontvangen een prijs en Netflix neemt de twee beste scripts in overweging voor verdere ontwikkeling tot Netflix Original-film. Netflix is van plan om in de verschillende fasen van de wedstrijd samen te werken met Nederlandse producenten en andere spelers uit de lokale creatieve industrie.

Over Netflix
Netflix is wereldwijd de grootste service voor streaming entertainment met meer dan 195 miljoen betalende leden in meer dan 190 landen, die genieten van series, films en documentaires in verschillende talen en genres. Netflix-leden kunnen zoveel kijken als ze willen, altijd en overal, op vrijwel elk scherm met een internetverbinding. Ze kunnen titels afspelen, pauzeren en later verder kijken. Er zijn geen reclame-onderbrekingen of contractuele verplichtingen.

Over Scriptbank
Scriptbank wil toegang en doorstroming van zowel beginnende als ervaren makers stimuleren door ze te coachen en regelmatig in contact te brengen met producenten en zenders.