Swelia Da Silva Antonio is gekroond tot Miss Supranational Nederland 2020 door een vakjury onder leiding van de 12 Months of Beauty organisatie. De gelukkige winnares is gekozen op 8 november jl. in Amsterdam. Als titelhouder zal Swelia Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van Miss Supranational 2020/21 inPolen, een van de top 5 grootste missverkiezingen ter wereld.

De kersverse Miss Supranational laat zich euforisch uit over haar winst ‘Ik vind het fantastisch om hier te mogen staan en de kroon te dragen. Het is echt een eer om straks voor Nederland te mogen competeren en onze waarden uit te dragen. Voor die tijd wil ik me inzetten om onze cultuur van tolerantie tot aan de haarvaten van de samenleving te laten vloeien.’ Ook de CEO’s van de 12 Months of Beauty organisatie en licentiehouders van verschillende miss- en misterverkiezingen, Robin en Stefan Hoven Lieuw Choy, reageren enthousiast op de uitslag van het juryberaad: ‘Haar overtuigingskracht is

 

heel sterk, wat voor velen een bron van inspiratie zal zijn. Dat is wat we zoeken; vrouwen die gaan een staan voor waar ze in geloven!’

De 23-jarige Miss wil de Black Lives Matter beweging in Nederland een nieuwe dimensie geven, door haar missentitel te gebruiken om te pleiten voor een sterkere positie van de AfroNederlandse vrouw in de samenleving. Dit streven benadrukte ze tijdens haar pitch ‘… we have a culture of tolerance, a notion that we must constantly sustain. My effort is to dedicate my title and my crown to ameliorate the position of black women in Dutch society. I believe that 2020 came for positive change. From the ground up, we will upgrade.’ Swelia gelooft in de kracht van eenheid en vereniging, daarom zullen beide factoren centraal zal staan in haar inspanningen om gewicht te hechten aan haar kroon.

Naast Miss, is Swelia ook masterstudent Bestuurskunde en Ambassadrice Educatie voor de Black Ladies Talk organisatie. Deze heuse beauty en brains van eigen bodem geeft invulling aan haar kwaliteiten door samenwerkingen aan te gaan van model tot gast aan tafel, ga zo maar door. Met deze ‘from the ground up’ mentaliteit wil Swelia straks ook de internationale kroon in de wacht slepen.

Volg en steun Swelia via sociale media, op Instagram is zij ‘@a_la_swelia’ en op Facebook ‘Swelia Da Silva Antonio’. Proposities en vragen zijn welkom aan het adres van 12monthsofbeauty@gmail.com t.a.v. Robin en Stefan, altijd onder vermelding van Miss Supra NL 2020.