In een serie korte komische en persoonlijke verhalen vertelt actrice Joy Delima over haar zoektocht naar haar roots en over hoe zij het ervaart om nu in Nederland een jonge zwarte vrouw te zijn. Op zoek naar het antwoord op de vraag “Wie ben ik?” “Ik blijk opeens zwart te zijn. Ja ik was het al, maar sinds ik naar Arnhem ben verhuisd word ik er steeds aan herinnerd. Ik hield me totaal niet bezig met zwartzijn toen ik in Rotterdam woonde. Ik was gewoon ik, en overal waar ik keek waren er mensen zoals ik. Maar nu ik de ‘enige’ ben, voel ik ineens de noodzaak om De Verantwoordelijkheid voor De Héle Black Community op me te nemen. Ik word een soort undercover superheld. Het gaat eigenlijk van de ene op de andere dag.”

Joy Delima (1994) is afgelopen zomer afgestudeerd aan ArtEZ Toneelschool Arnhem. In 2015 studeerde ze af aan de MBO Theaterschool in Rotterdam. Ze was te zien in de politieserie Flikken Rotterdam en speelt dit seizoen in de voorstelling Allemaal Mensen – Umuntu van Toneelgroep Oostpool. Joy liep stage bij de voorstelling Onze Staat van Het Nationale Theater en werd voor haar rol genomineerd voor de Colombina, de prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke ondersteunende rol. Een talent om in de gaten te houden.

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari zie je de voorstelling Stamboom Monologen van de talentvolle actrice Joy Delima in Theater Kikker in Utrecht. Op vrijdag 24 januari gaat Anita Abaisa (Black Ladies Talk) na afloop van de voorstelling in gesprek met Joy over haar leven als zwarte vrouw in Nederland, haar roots en de voorstelling die ze hierover maakte.

Stamboom Monologen | vr 24 & za 25 januari | 20u00 | Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, Utrecht
Tickets: https://www.theaterkikker.nl/agenda/stamboom-monologen/

Foto: Isabelle Renate La Poutre