TOC (The Other Calendar)

0

TOC

The Other Calendar begon in 2011 met het idee om de positiviteit te bevorderen van de donkere man in de Randstad. De manier van het uitdragen van deze boodschap is door middel van een kalender, omdat een kalender gerelateerd is aan tijd en als er een goed is dat voor een ieder gelijk is, is dit tijd.

Door de vele contacten die de founder, Emmanuel Agyekum, heeft opgebouwd door de jaren heen, was het opzetten van zijn initiatief relatief gemakkelijk. Rond ieder najaar is het selecteren van de pioniers begonnen op basis van de volgende vereisten:

  • Ondernemer boven de 18 jaar en maatschappelijk betrokken
  • Van buitenlandse komaf
  • Werkzaam bij een toonaangevende bedrijf en maatschappelijk betrokken
  • Een groot netwerk: 500+ via LinkedIn, >1500 connecties Facebook

In 2011 hebben we op basis van deze vereisten 12 donkere mannen geselecteerd en hen een fotoshoot aangeboden. Deel van de opbrengsten gingen naar Stichting Kumasi, waarin we deels voor de financiering van sanitaire voorzieningen zouden bijdragen. Uiteindelijk hebben we 1500 euro weten in te zamelen door ook een launch party te houden bij de Rain in Amsterdam.

Voor de jaren 2012 en 2013 probeerden we de meest voorkomende nationaliteiten in Nederland in woord en beeld vast te leggen in de veronderstelling meer mensen te kunnen bereiken.

Resultaat hiervan was dat The Other Calendar heel goed werd ontvangen door stichting Prijs van Verdraagzaamheid en hierdoor een nominatie verdiende. Vooral gezien het feit dat met kunst diversiteit in Nederland op een poetische manier werd tentoongesteld, kreeg het veel waardering.

In het jaar 2014 werd The Other Calendar geïnspireerd door het leven van een van de grootste persoonlijkheden van onze tijd; Nelson Mandela . Hiervoor hebben we wederom 12 persoonlijkheden in de Randstad geselecteerd die in de geest van Nelson Mandela hun dagelijkse werkzaamheden verrichten. Als uitgangspunt om inspiratie op te doen voor deze editie was het leven van Mandela de rode draad door de jaargetijden. Voor de winter hebben de donkere periode van Mandela getracht over te laten komen. Met name zijn ballingschap hebben we met de woorden Desperation, Darkness en Awakenings duidelijk proberen te maken.

Vorig jaar stond Mandela wederom centraal, maar zijn we terug gegaan naar waar het allemaal begon, namelijk de donkere man positief belichten. De reden hierachter ligt met name in het feit dat dit een onbesproken of onzichtbare waarneming is in de Nederlandse maatschappij. Kijkend naar de media, kan men zich vaak niet identificeren met wat wordt uitgezonden en vooral niet wie het uitzendt. Onbewust werkt dat door naar de jeugd die meestal geen voorbeelden hebben en zich binnen de kaders der verwachtingen plaatsen zoals sport, muziek, dans of komedie.

Tenslotte voor het jaar 2017 hebben we 6 donkere mannen en vrouwen geselecteerd die naast hun professionele vak tevens op een maatschappelijke manier goed vertegenwoordigd zijn. Zij zullen in de huid kruipen van 12 historische figuren. Dit in de teken van een stukje educatie mee te geven aan de prachtige verhalen die de Afrikaanse diaspora rijk is.

Launch Party

ZIE LINK-

https://www.facebook.com/events/560632160800489/

 

Contactgegevens

Info@theotherc.nl

Emmanuel Agyekum

0687536015

www.theotherc.nl15271475_10155516183894942_1756471536_o

Geen reacties

Black Sisterhood Unity Dinner 2018

Heb  jij je kaart al voor onze jaarlijkse viering?! Via een van de facebookgroepen koop je een kaart. https://www.facebook.com/groups/180693742390670/